Hop til hovedindholdet

Regional Madkultur Thy-Mors

Thy- og morsingboernes julemad og traditioner


Dato og tid

Tirsdag d. 3. december 2019 kl. 18:00 til 21:00

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 1. december 2019 kl. 20:00

Sted

Café Amtoft, Amtoftvej 22, 7700 Thisted Café Amtoft
Amtoftvej 22
7700 Thisted

Thy- og morsingboernes julemad og traditioner


Arrangementsbeskrivelse


Pia Buus Nielsen og Mie Buus inviterer sammen med Regional Madkultur til et arrangement i Café Amtoft der står i julens tegn. Pia og Mie fortæller gerne om stedet og maden, hvor der er fokus på hjemmelavede specialiteter, økologi og lokale råvarer.
Mie har tidligere arbejdet på Museum Thy og beskæftiget sig med thyboernes madkultur. Hun har skrevet den kulturhistorisk kogebog ’Tarfisk og Vækkelseskage’. Med udgangspunkt i bogen fortæller hun om thyboerne og morsingboernes julemad samt de folkelige traditioner, der tidligere hørte julen til.

Arrangementet afsluttes med juletapas:
  • Marineret sild med havtorn, karrysalat med æbler, syltede poreringe
  • Fiskefrikadelle med havtornchutney
  • Honningglaseret skinke og grønlangkål med hjemmerørt sennep
  • Andebryst med sprød rødkålssalat marineret i rønnebærgelé
  • Røget dyrekølle med tranebær
  • Lammeleverpostej med svampe og syltet salturt
  • Ost fra Thise: Hvid Benedict Kloster med hjemmelavet sirup, kiks og druer
  • Hjemmebagt rugbrød og groft brød med Limfjordsporter, kryddersmør
  • Klejner og julesmåkager samt cafeens egen kaffe fra Nicaragua.
Pris 195 kr.
(Drikkevarer er for egen regning).
Tilmelding senest fredag den 29. november
Aftenen er for alle medlemmer af foreningen både virksomhedsmedlemmer og private medlemmer.

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >